1/12/12

Προβολή στις 6 Δεκεμβρίου

 
Κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ 
Αίθουσα προβολών: στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Περί Τεχνών" - Αράτου & Κανακάρη 65
Επικοινωνία: lesxikinimatografou@gmail.com

Οι θεατές θα έχουν έκπτωση 20% στις εκδόσεις του «Περί Τεχνών»Πριν την προβολή ο Αντρέας Βάλσαμος θα διαβάζει ένα ποίημα (ανάλογα με την θεματική ενότητα) που διάλεξε ο Γιάννης Ζαρκάδης.




                                               ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 Τίτλος προβολής: «Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι ξένοι»

Θα προλογίσει εκ μέρους της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριων Πάτρας ο κ. Γιώργος Νικολόπουλος  (Ηλ. Μηχανικός) μέλος της κίνησης.
Δρώμενο από την θεατρική ομάδα αμέσου δράσεως «Παιζω-δρώμιο»
 Η θεατρική ομάδα αμέσου δράσεως «Παιζω-δρώμιο», για δεύτερη χρονιά φέτος «παρενέβη» κατά την απονομή των βραβείων ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας- 14ο Διεθνές Πανόραμα, το Σάββατο 6-10-2012, με ένα δρώμενο που στόχευε  να θίξει την τρομοκρατία που ασκεί η τηλεόραση στην καθημερινή ζωή των πολιτών  με κατασκευασμένες  ή παραποιημένες  ειδήσεις .
Το «Παιζω-δρώμιο», είναι μια θεατρική ομάδα πολλά υποσχόμενη, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς που πρωτοεμφανίστηκαν στην πόλη μας την περασμένη άνοιξη με την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο ντετέκτιβ Φάρσας», που παίχτηκε σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης μας. Είναι ανοικτή σε κάθε πρόσκληση και πρόκληση που μπορεί να αποτελέσει δημιουργικό ερέθισμα για τα μέλη της!!!! Στη φετινή παρέμβαση συμμετείχαν κατά αλφαβητική σειρά οι: Ανδριοπούλου Γεωργία, Βλάχος Γιάννης, Γκίκα Ελένη, Ζαχαροπούλου Γεωργία, Μπακαστάθης Θανάσης, Οικονόμου Γιώτα, Παπασωτηροπούλου Τίνα, Τσίγκα Δήμητρα .



«ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ» σκηνοθ: Γαζής Γιάννης - 11’ 16’’ μικρού μήκους, παραγωγής 2012 - Μια ταινία που έφτιαξαν οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης με αφορμή τους μετανάστες γείτονες του 14ο Δημοτικού Σχολείου Πατρών


«PLAYING HIDE AND SEEK»  σκηνοθ: Βικτωρία Καπλάνη - 6’ 45’’ animation, παραγωγής 2011
Η ιστορία αυτής της animation βασίζεται σε εικόνες και καταστάσεις που διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Πάτρας. Πρόκειται για 6 παιδιά από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, τα οποία πέρασαν λαθραία από την Τουρκία στην Ελλάδα και βρίσκονται στην Πάτρα προσπαθώντας να βρουν κάποιο πιθανό τρόπο να φύγουν στην Ιταλία.
«ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ» σκηνοθ: Αντώνης Τολάκης - 47’ ντοκιμαντέρ, 2011
Ο Αριάν είναι ένας 30χρονος Ιρανός μετανάστης, που ζει στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι οικονομικός μετανάστης ούτε πολιτικός πρόσφυγας. Έφυγε από την χώρα του σχεδόν χωρίς τίποτα, μόνο με μια βίζα και ένα όνειρο: να σπουδάσει θέατρο και να γίνει ηθοποιός. Αλλά πώς εκπληρώνει κανείς το όνειρό του σε μια ξένη χώρα ;
«ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ» σκηνοθ: Στέφανος Μονδέλος -  28΄ ντοκιμαντέρ, 2011
Η αφήγηση δύο μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν χαρακτηριστεί (ή είναι υποψήφιοι για να χαρακτηριστούν) 'επικίνδυνοι' από τις αρχές των κρατών τους. Το ντοκιμαντέρ υπονομεύει την αυθεντικότητα των αφηγήσεων των μεταναστών, προκειμένου να μυθοποιήσει τον χαρακτήρα τους και να καταστήσει την ιστορία τους οικουμενική.
«ΤΖΑΦΑΡ»  σκηνοθεσία: Νάνσυ Σπετσιώτη, 2' 40'' μικρού μήκους, 2011
Πρωτ.Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόγγα, Γεωργία Κατσικονούρη, Waseem Aktar.
Ο Τζαφάρ περιμένει στο διάδρομο ενός νοσοκομείου.  Οι γονείς της εννιάχρονης Άννας την αποτρέπουν να καθίσει δίπλα του…

           
Το υπόλοιπο πρόγραμμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου