25/5/11

Καλώς να μας έρθετε στη τελευταία μας προβολή την Παρασκευή 27 Μαίου

Λέσχη Κινηματογράφου


       Αυλαία στη Λέσχη Κινηματογράφου & εκπλήξεις

   Ένα άκρως ερωτικό και συνάμα βαθιά πολιτικό τίτλο «Μάης, το χρώμα του πάθους, το χρώμα του αγώνα" είχε για τις προβολές του Μαΐου η Λέσχη Κινηματογράφου. Πρόβαλε ταινίες που αναδείκνυαν στιγμές από τα κοινωνικά κινήματα που έδρασαν τον 20ο αιώνα, κινήματα με πάθος και έρωτα για μια καλύτερη ζωή. Γνωρίζοντας πως σκοπός μιας κινηματογραφικής λέσχης δεν είναι απλά να προβάλει «κάποιες» ταινίες μακριά και έξω από την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά να αναπνέει τα κοινωνικά δεδομένα της σύγχρονης εποχής, γιατί αλλιώς θα μπει στο περιθώριο.

2 ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

  Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου «κλείνει» το κύκλο των προβολών της γι αυτή τη σαιζόν με την πιο ερωτική και ταυτόχρονα πολιτική ταινία  την «Κόκκινη» του Κριστόφ Κισλόφσκι και παράλληλα προετοιμάζοντας δύο εκπλήξεις (?). Ζητάει από τους θεατές στη τελευταία προβολή να πάνε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και αυτό έχει να κάνει με την δεύτερη έκπληξη, ενώ για την πρώτη έχει καλέσει μια προσωπικότητα της ενεργούς πολιτικής να προλογίσει με θέμα «Έχει μέλλον η ιστορία? συναίσθημα και λογική». Μια προσωπικότητα που η παρουσία (του η της) στις τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν μένει ασχολίαστη και χαρακτηρίζεται πάντα από το πάθος. 
Το όνομα (του η της) προσκαλεσμένου/ης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

ΑΥΛΑΙΑ

Παρασκευή 27 Μαΐου στις 9 μ.μ - Είσοδος ελεύθερη
          οι θεατές να φέρουν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο

«Η ΚΟΚΚΙΝΗ» Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι. 
Πρωταγωνιστούν: Ιρέν Ζακόμπ, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν. Μουσική: Ζπίγκνιεβ Πράισνερ. Διάρκεια 99’ έτος παραγ. 1994
 Υπόθεση: Η Βαλεντίν είναι 23 ετών. Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μοντέλο. Κάποια νύχτα χτυπάει με το αυτοκίνητό της ένα σκυλί. Το σκυλί απλώς τραυματίζεται και η Βαλεντίν αναλαμβάνει να το παραδώσει στη διεύθυνση που αναγράφεται στην ταυτότητα που κρέμεται στο κολάρο του. Ο ιδιοκτήτης του είναι δικαστής 65 ετών. Ένας κυνικός άνθρωπος, απομονωμένος, ψυχρός και ασυγκίνητος που απολαμβάνει να παρακολουθεί τους γείτονες μέσα από το παράθυρο. Η Βαλεντίν και ο δικαστής θα γνωριστούν και θα αναπτύξουν μια παράξενη σχέση που θα επηρεάσει τις ζωές τους...Το τρίτο μέρος της τριλογίας του Κισλόφσκι είναι όχι μόνο η πιο θερμή αισθητικά ταινία του, καθώς κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα σε κάθε σκηνή της, αλλά είναι και η πιο θερμή συναισθηματικά δημιουργία του φημισμένου σκηνοθέτη. Δυνατά συναισθήματα, συγκίνηση, βαθιά αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους κυριαρχούν σε αυτήν την πραγματικά αριστουργηματική ταινία, κατά πολλούς την κορυφαία στιγμή ενός δημιουργού που έχει υπογράψει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.


                              


-------------------------------------------------------------------------------------------------------Χορηγός επικοινωνίας Cineek magazine Περιοδικό για τον εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr
καλλιτεχνικός υπεύθυνος Χιονίδης Παναγιώτης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου