28/3/11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ώρα έναρξης προβολών 9 μ.μ – είσοδος ελεύθερη 
 
THE SWITCH Σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ Διάρκεια 14’ μικρού μήκους 2010
Υπόθεση: Μια τυχαία συνάντηση δύο γυναικών , σε ένα πλοίο , που ταξιδεύει στο Αιγαίο. Η μία, νεαρή καλόγρια, επιστρέφει στο μοναστήρι της , κάπου στις Κυκλάδες, και η άλλη, μια στριπτιζέζ, ταξιδεύει για δουλειές. Μέχρι τώρα δεν είχαν την δυνατότητα ,αλλά ούτε και την τόλμη, να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Αρκεί όμως μια στιγμή, για να έρθουν τα πάνω , κάτω! Με ένα κλικ , αλλάζουν όλα!


ΜΕΘΕΞΗΣ Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος  Διάρκεια 54’ ντοκιμαντέρ 2005 
πρώτο βραβείο του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης για ελληνική παραγωγή. 
Υπόθεση: Τρεις άνθρωποι με διαφορετικές ζωές, ένας Ηπειρώτης παπάς, ένας Μυτιληνιός λιθοξόος κι ένας Θεσσαλονικιός καθηγητής, ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική. ο καθένας τους χωριστά ξετυλίγει τη σχέση του με τη μουσική και το νόημα της παρέας και του γλεντιού.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα έναρξης προβολών 9 μ.μ – είσοδος ελεύθερη

Προλογίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Εργαζομένων
Ποιητικό αναλόγιο Αλβανικής & Ελληνικής ποίησης από τον Ελίας Μπόμπα

ATTIMO FUGGENTE Σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκας Διάρκεια 10’
Υπόθεση: Στις παραμεθόριες περιοχές ένας μόνο αποφασίζει για την τύχη των ανθρώπων: ο Συνοριοφύλακας.

ΈΛΣΑ Σκηνοθεσία Μαρκαντώνης Χρήστος Διάρκεια 21’
Υπόθεση: Η ‘Ελσα μια οικονομική μετανάστρια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας να βρει δουλειά. Έπειτα από ορισμένες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μένει και πέφτει θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας.

ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ  Σκηνοθεσία: Μαρία Σχινά  Διάρκεια 28' ντοκιμαντέρ 2008
Υπόθεση: Ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται σε τρείς οικογένειες μεταναστών, από την Αλβανία, από τη Βουλγαρία και από τη Γεωργία που ζουν τα τελευταία χρόνια μόνιμα στα Κύθηρα. Μέσα από τη διήγηση των μελών των οικογενειών αυτών παρακολουθούμε τη διαδρομή από τη χώρα τους προς τα Κύθηρα και τέλος την ένταξή τους στη μικρή κοινωνία του νησιού. 

PARTNERS Σκηνοθεσία Ιωσηφίνα Μαρκαριάν  Διάρκεια 20’ μικρού μήκους 2008
Υπόθεση: Η νεαρή Natasa, Σέρβα από το μεταπολεμικό Sarajevo, δουλεύει και μένει στη συνοικιακή ταβέρνα του εργένη Βαγγέλη Λιανού, στην Αθήνα. Ο μικρός Mihailo και η οικογένειά της την περιμένουν να γυρίσει. Ο Βαγγέλης όμως την θέλει δική του. Ένα προ-πο που παίζουν από κοινού και κερδίζει, σημαδεύει την τύχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου