28/3/11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ώρα έναρξης προβολών 9 μ.μ – είσοδος ελεύθερη 
 
THE SWITCH Σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ Διάρκεια 14’ μικρού μήκους 2010
Υπόθεση: Μια τυχαία συνάντηση δύο γυναικών , σε ένα πλοίο , που ταξιδεύει στο Αιγαίο. Η μία, νεαρή καλόγρια, επιστρέφει στο μοναστήρι της , κάπου στις Κυκλάδες, και η άλλη, μια στριπτιζέζ, ταξιδεύει για δουλειές. Μέχρι τώρα δεν είχαν την δυνατότητα ,αλλά ούτε και την τόλμη, να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Αρκεί όμως μια στιγμή, για να έρθουν τα πάνω , κάτω! Με ένα κλικ , αλλάζουν όλα!


ΜΕΘΕΞΗΣ Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος  Διάρκεια 54’ ντοκιμαντέρ 2005 
πρώτο βραβείο του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης για ελληνική παραγωγή. 
Υπόθεση: Τρεις άνθρωποι με διαφορετικές ζωές, ένας Ηπειρώτης παπάς, ένας Μυτιληνιός λιθοξόος κι ένας Θεσσαλονικιός καθηγητής, ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική. ο καθένας τους χωριστά ξετυλίγει τη σχέση του με τη μουσική και το νόημα της παρέας και του γλεντιού.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα έναρξης προβολών 9 μ.μ – είσοδος ελεύθερη

Προλογίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Εργαζομένων
Ποιητικό αναλόγιο Αλβανικής & Ελληνικής ποίησης από τον Ελίας Μπόμπα

ATTIMO FUGGENTE Σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκας Διάρκεια 10’
Υπόθεση: Στις παραμεθόριες περιοχές ένας μόνο αποφασίζει για την τύχη των ανθρώπων: ο Συνοριοφύλακας.

ΈΛΣΑ Σκηνοθεσία Μαρκαντώνης Χρήστος Διάρκεια 21’
Υπόθεση: Η ‘Ελσα μια οικονομική μετανάστρια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας να βρει δουλειά. Έπειτα από ορισμένες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μένει και πέφτει θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας.

ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ  Σκηνοθεσία: Μαρία Σχινά  Διάρκεια 28' ντοκιμαντέρ 2008
Υπόθεση: Ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται σε τρείς οικογένειες μεταναστών, από την Αλβανία, από τη Βουλγαρία και από τη Γεωργία που ζουν τα τελευταία χρόνια μόνιμα στα Κύθηρα. Μέσα από τη διήγηση των μελών των οικογενειών αυτών παρακολουθούμε τη διαδρομή από τη χώρα τους προς τα Κύθηρα και τέλος την ένταξή τους στη μικρή κοινωνία του νησιού. 

PARTNERS Σκηνοθεσία Ιωσηφίνα Μαρκαριάν  Διάρκεια 20’ μικρού μήκους 2008
Υπόθεση: Η νεαρή Natasa, Σέρβα από το μεταπολεμικό Sarajevo, δουλεύει και μένει στη συνοικιακή ταβέρνα του εργένη Βαγγέλη Λιανού, στην Αθήνα. Ο μικρός Mihailo και η οικογένειά της την περιμένουν να γυρίσει. Ο Βαγγέλης όμως την θέλει δική του. Ένα προ-πο που παίζουν από κοινού και κερδίζει, σημαδεύει την τύχη τους.

Στιγμιότυπα πριν και μετά την μεταμεσονύκτιο προβολή


Πριν την μεταμεσονύκτιο προβολή

  





Μετά την μεταμεσονύκτιο προβολή


  


24/3/11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 ώρα  έναρξης προβολών 8.30μ.μ – είσοδος ελεύθερη

ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΌΝΕΙΡΑ    Σκηνοθεσία: Γωγώ Πετραλή
 Διάρκεια 30’ μικρού μήκους 2008
 Υπόθεση: Η ταινία γυρίστηκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και στα τείχη του Ηρακλείου Κρήτης με στόχο την ανάδειξη  μιας από τις ιστορικότερες συνοικίες της πόλης. Πρόκειται για έναν περίπατο στις αναμνήσεις, δοσμένο με μορφή χορευτικού  ντοκιμαντέρ.  Πρωταγωνιστής είναι ένας κάτοικος της Αγίας Τριάδας που περιπλανιέται στα σοκάκια της γειτονιάς όπου  μεγάλωσε, ανακαλώντας μνήμες αλλοτινών καιρών καθώς και τον παιδικό, χαμένο πλέον, έρωτά του που παίρνει ξανά μορφή μέσα σε αυτή τη νοσταλγική περιπλάνηση. Η ταινία πρωτοτυπεί, καθώς φέρει στοιχεία μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, λυρικής αφήγησης και video- art. Μέσα από τα εξ’ ολοκλήρου εξωτερικά γυρίσματα η κάμερα δίνει έμφαση στην αρχιτεκτονική της περιοχής. Ένα κολάζ χορογραφημένων εικόνων, δίνουν ζωή σε ιστορικά μνημεία, κτίρια και κομβικά σημεία της συνοικίας.
                                                                                                  
ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ    Σκηνοθεσία:   Κλεάνθης Δανόπουλος
 Διάρκεια        90’ μεγάλου μήκους 2010
 Με τους: Βασίλη Μαυρογεωργίου, Ηλέκτρα Τσακαλία, Τζένη Ρουσέα, Λαέρτη Μαλκότση, Δημήτρη Πουλικάκο, Απόστολο Τότσικα


Υπόθεση: Ένα νιόπαντρο ζευγάρι. ο Φαίδωνας και η Αναστασία, νοικιάζει μία  μονοκατοικία στα προάστια, και προσπαθεί ανεπιτυχώς, να αποκτήσει παιδί για να ολοκληρώσει την οικογενειακή του ευτυχία. Το γεγονός πως δεν τα καταφέρνουν γιατί είναι αγχωμένοι , οδηγεί τον Φαίδωνα σε κρίση κατάθλιψης και προκειμένου να πετύχει αυτό που ψάχνει, αποφασίζει να ακολουθήσει ένα ινδικό μαγικό που του προτείνει μία Ινδή συνάδελφός του, και να φυτέψει στον κήπο του έναν μεγάλο φοίνικα. Όμως αυτή η επιλογή αντί να λύσει το πρόβλημα, τον εμπλέκει σε μία τρελή ιστορία. Δίπλα  στην τρύπα του φοίνικα ανακαλύπτεται ένα πτώμα με αποτέλεσμα  η αστυνομία και μία σπείρα πορνογράφων να τον βάλουν στο μάτι. Και η ιστορία μπερδεύεται ακόμα περισσότερο όταν αποφασίζει να σκάψει και δεύτερη τρύπα για να φυτέψει τον φοίνικα, φέρνοντας έτσι τα μυστικά του παρελθόντος στην επιφάνεια. Όταν τελικά η ιστορίες ξεμπερδευτούν, η πραγματικότητα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Φαίδωνας, θα είναι πέρα από όσα ήθελε και από όσα είχε φανταστεί. 

15/3/11

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ - Μεταμεσονύκτιος προβολή

είναι πανσέληνος

Μεταμεσονύκτιος προβολή - στις 12 τα μεσάνυχτα
ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
οι θεατές να έρθουν με αναμμένα κεριά




Ψυχολογική - μουσική προετοιμασία για την μεταμεσονύχτια προβολή το Σάββατο 19 Μαρτίου



 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

ώρα έναρξης προβολών 8.30μ.μ – είσοδος ελεύθερη
 
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ... Σκηνοθεσία: Νάνσυ Σπετσιώτη
Διάρκεια 5’ 30’’ μικρού μήκους 2008
Με τους: Σκιαδαρέση Γεράσιμο , Μαλικένζου Έρση, Καρακατσάνη Θύμιο.
Υπόθεση: Ένας ασθενής ζητάει απ' το γιατρό του μια χάρη... Θα πραγματοποιηθεί; Και τι του έχει ζητήσει...; 
 

Προλογίζει ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών παραρτ. Πάτρας










ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ Σκηνοθεσία: Φρέντυ Βιανέλλης
Διάρκεια 79’ ντοκιμαντέρ 2010
Υπόθεση:
Μια ταινία για την δύναμη της θέλησης! Η Ευρυδίκη, μετά από εφτά χρόνια στην ηρωίνη, δεν «καταλήγει στα σκουπίδια» και βλέπει ξεκάθαρα την δυσλειτουργική της οικογένεια. Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο «Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ» και αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 13 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία να κάνει μια νέα αρχή. Η ταινία κινείται σε τέσσερις κινηματογραφικούς άξονες, την προσωπική της κατάθεση, το στήσιμο της θεατρικής παράστασης, την «καθημερινότητα των ναρκωτικών» στο κέντρο της Αθήνας και τέλος το «φυσιολογικό μεγάλωμα πέντε κοριτσιών» στις κρίσιμες ηλικίες από τριών έως δεκαέξι ετών, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενηλικίωση της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ. 
 
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ Σκηνοθεσία: Φρέντυ Βιανέλλης
Διάρκεια 79’ ντοκιμαντέρ 2010
Υπόθεση:
Μια ταινία για την δύναμη της θέλησης! Η Ευρυδίκη, μετά από εφτά χρόνια στην ηρωίνη, δεν «καταλήγει στα σκουπίδια» και βλέπει ξεκάθαρα την δυσλειτουργική της οικογένεια. Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο «Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ» και αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 13 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία να κάνει μια νέα αρχή. Η ταινία κινείται σε τέσσερις κινηματογραφικούς άξονες, την προσωπική της κατάθεση, το στήσιμο της θεατρικής παράστασης, την «καθημερινότητα των ναρκωτικών» στο κέντρο της Αθήνας και τέλος το «φυσιολογικό μεγάλωμα πέντε κοριτσιών» στις κρίσιμες ηλικίες από τριών έως δεκαέξι ετών, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενηλικίωση της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ.

4/3/11

Παρασκευή 11 Μαρτίου - υπόλοιπο πρόγραμμα

ώρα  έναρξης προβολών 8.30μ.μ – είσοδος ελεύθερη

Η ΑΡΚΟΥΔΑ  Σκηνοθεσία: Βικτωρία Βελλοπούλου.
Διάρκεια 19’ μικρού μήκους. Διακρίσεις: στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 2002 “Νύχτες Πρεμιέρας”
Υπόθεση: Ο Άγγελος, φωτογράφος ενός περιοδικού για την φύση, φτάνει σε απομονωμένο χωριό της Ηπείρου, στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ. Οι κάτοικοι του χωριού τον αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν μαθαίνει πως τα γύρω δάση λυμαίνεται ένα άγριο θεριό, μια αρκούδα που έχει ήδη σκοτώσει έναν άνθρωπο... Ο Άγγελος περιπλανώμενος στα δάση, ανακαλύπτει όχι την αρκούδα, αλλά πράγματα που ίσως δεν θα ΄πρεπε…

Θα παίξουν Κρητική παραδοσιακή μουσική και θα τραγουδήσουν φοιτητές από τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Πάτρας «Ο Ψηλορείτης»
(πριν την προβολή θα κερασθεί κρητικό ρακί)

ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΩ... ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζέρβας. Διάρκεια 56’ ντοκιμαντέρ 2008
Υπόθεση: Ντοκιμαντέρ μουσικολογικού και ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος που καταγράφει την εντυπωσιακή σύμπραξη μουσικών παραδόσεων από διαφορετικές χώρες της Μεσογείου, Βαλκανίων, Αφρικής και Ασίας και που πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στο χωριό Χουδέτσι της Κρήτης. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται συνεντεύξεις από αυθεντίες μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, καταγραφή πρωτότυπων μουσικών ενορχηστρώσεων και συναυλιών, στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής και συνεντεύξεις των κατοίκων της περιοχής, παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών οργάνων κ.α. Συμμετέχουν οι: Γιώργης Ξυλούρης - κρητικό λαούτο, Περικλής Παπαπετρόπουλος - λάφτα (πολίτικο λαούτο),  Τούρκος Halil Karaduman - κανονάκι, ο Τούρκος  Nedim Nalbantzoglu - βιολί, o Βούλγαρος Georgi Petrov - Γκαντούλκα, η Βουλγάρα  Tsvetanka Varimezova  - φωνητικές τεχνικές, ο Αφγανός Mohamed Rahim Khushnawaz - ραμπάμπ, η Περσίδα Mamak Khadem - περσικό τραγούδι, ο Πέρσης Petram Khavar Zamini - κρουστά, ο Ινδός  Nayan Ghosh -τάμπλα και σιτάρ, ο Αφρικανός Ballake Sissoko - κόρα, ο Ισραηλινός Zohar Fresco -κρουστά, o Toύρκος Omer Erdogdular - νέυ, ο ιρακινός Nasheer Shamma - αραβικό ούτι, Ευγένιος Βούλγαρης, ο Ισπανός  Efren Lopez καθώς και ο δημιουργός αυτού του εγχειρήματος Ross Daly  που  διδάσκουν σύνθεση και ενορχήστρωση.

Παρασκευή 18/3 στις 8.30μ.μ
Προλογίζει ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών παρ. Πάτρας
«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ» της Νάνσυ Σπετσιώτη.Διάρκεια 5’ 30’’
«ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΙΔΗΚΗ» του Φρέντυ Βιανέλλη  Διάρκεια 79’

                                           ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
 ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ – ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ - ΤΑΙΝΙΑ  ΕΚΠΛΗΞΗ  
               ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ


Παρασκευή 25/3 στις 8.30μ.μ
«ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ» της Γωγώς Πετραλή Διάρκεια 30’
«ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ» του Κλεάνθη Δανόπουλου Διάρκεια 90’

Παρασκευή 1/4  στις 8.30μ.μ
«THE SWITCH» της Ελιάνας Αμπραβανέλ Διάρκεια 14’
«ΜΕΘΕΞΗΣ» του Γιώργου Μπότσου διάρκεια 54’ ντοκ

Παρασκευή  8/4  στις 8.30μ.μ
Προλογίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Εργαζομένων
Ποιητικό αναλόγιο Αλβανικής & Ελληνικής ποίησης
από τον Ελίας Μπόμπα
«ATTIMO FUGENTE» του Γαβριήλ Τζάφκα διάρκεια 10’
«ΕΛΣΑ» του Μαρκαντώνη Χρήστου διάρκεια 21’
«ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» της Μαρίας Σχοινά διάρκεια 28’ ντοκ.
«PARTNERS» της Ιωσηφίνας Μαρκαριάν διάρκεια 20’
 
Μάης 2011
"το χρώμα του πάθους, το χρώμα του αγώνα"